Jag har sagt det förr och säger det igen...Åhhh vad jag älskar min tryckkokare!!! :-) Att laga Pulled Pork kräver sin tid, allt från 4-12 timmar, men med tryckkokaren kan man få den klar på 80 minuter. :-) Som tillbehör gjorde jag en coleslaw med äpple för att få lite syrligt och sött på en gång. Ett kilo kött gick nästan åt och då var vi bara två som åt men med tanke på att vi åt coleslaw och grönsallad till så kändes det inte så tungt. Det var hur gott som helst och en perfekt fredagsrätt men det var ju tack var min tryckkokare. Av långkoket blev det dessutom en underbar buljong som kommer till användning på söndag.
- Pulled Pork
- 1 kg fläskkarré
- BBQ-krydda ( jag använder en amerikansk rub)
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- 1 liter vatten
- 1 dl steksky
- 1/2 dl whisky
- 2 msk kalvbuljong
- 2 msk gourmetketchup
- salt
- Coleslaw
- 1 huvud spetskål
- 2 morötter
- 1 äpple
- 1,5 dl Hellman´s majonäs
- 2 tsk vit balsamvinäger
- salt
- socker
Gnid in köttet med BBQ-kryddan och bryn runt om i smör. Lägg köttet i en tryckkokare eller en hög gryta. Dela, vitlökarna, löken och morötterna och lägg runt om köttet. Koka ur stekskyn med 1 dl vatten. Tillsätt kalvbuljong och ketchup och koka upp. Häll sedan buljongen över köttet och tillsätt whiskyn. Fyll upp med 1 liter vatten. Koka i tryckkokare ca 70-80 minuter. I vanlig gryta tar det ca 4 timmar att blir klart. När köttet är klart och blivit så mört att det ramlar isär är det dags att dra sönder köttet i strimlor. Coleslaw Mixa spetskål och morötter i en matberedare tills de får lagom textur. Riv äpplet grovt med rivjärn och blanda med kål och morötter. Salta och låt stå en stund så vätskan sipprar ur. Rör om då och då. Tillsätt majonäs och vinäger. Smaka av med salt och lite socker. Låt stå minst 30 minuter innan servering. Servera med coleslaw, pitabröd eller burritos samt en rökig BBQ-sås.
Godaste coleslaw jag ätit o jag har gjort måånga varianter. Tack!
SvaraRaderaTack, roligt att höra! :-)
RaderaLina