Vi har fullständigt snöat in på fisk denna våren och det är mat som hör vår och sommar till. Det är lättsmällt mat och denna rätten är så fantastiskt enkel att laga och den smakar helt underbart. Det bästa av allt är att den bara tar 30 minuter att laga. Den påminner om en annan torskrätt jag lagade häromveckan men skillnaden är smaksättningen i såsen. Här använder jag ansjovis som är en fantastisk krydda till såser. Vet att många är känsliga för ansjovis men t ex Slottsstek kryddas med ansjovis så gillar ni det kommer ni garanterat att gilla detta. :-)
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g torskrygg (färsk eller fryst)
- 1 stor gul lök
- 5 ansjovisfiléer
- Ansjovisspad efter smak
- 20 cocktailtomater
- 2,5 dl grädde
- Dill
- salt
- peppar
- Tillbehör
- Kokt potatis
- Dill
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Dela tomaterna och lägg runt om fisken. Bryn löken i smör. Tillsätt ansjovisfiléerna och spadet och låt steka med lite hastigt. Slå på grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. När såsen blivit lite krämig slå på den över fisken. Gratinera i ugn ca 20 minuter tills fisken är genombakad och löken fått lite färg. Servera med kokt potatis och dill.
Kommentarer
Skicka en kommentar