Jag älskar att fika och älskar småkakor. Det har jag gjort sedan barnsben. När jag var liten gick jag ofta in och lekte med grannpojken som var 5 år äldre och vi brukade baka kakor tillsammans. Även min mormor bakade mycket så visst kommer intresset från min uppväxt. Jag äter hellre kakor och bakverk än godis och tur är väl det.
Ibland ser jag till att ha lite goda kakor hemma när man får det där lilla suget efter något gott till kaffet. Min absoluta favoritkaka är hallongrotta. Den kan variera mycket i smak och konsistens när man går på kondis och vissa använder inte ens smör, vilket jag vill ha i för just smakens skull.
Recept
Ingredienser till ca 30 småkakor Tid: ca 30 min
- 125 g smör
- 1/2 dl socker
- 1/2 dl potatismjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- hallonsylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ner smöret. Enklast i en matberedare.
- Arbeta ihop degen till en lång rulle och skär centimetertjocka skivor.
- Rulla ihop till en boll och lägg i en papperskakform.
- Tryck en fördjupning i kakan och full med sylt.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
- Låt svalna och förvara dem i kylen för längst hållbarhet.
Kommentarer
Skicka en kommentar