Fortsätt till huvudinnehåll

Linas 4 Pajer...

Midsommarhelgen blev en riktig höjdare. Tillsammans med ett glatt gäng på 15 personer, firade vi midsommar med god mat, lek, skratt och strålande väder nere i våra vänners stuga i Blekinge. Pajen jag hade med mig försvann fortare än kvickt och det känns alltid kul när det man lagat smakar gott. 

Så nu har jag fått ett nytt uppdrag...Catering. Mina väninnor ställer till fest i helgen igen och frågade lite blygsamt om jag ville göra 4 pajer till deras buffé. Givetvis ställer jag upp så ikväll doftar huset paj igen. De ville ha 2 chevré, 1 tomat och 1 skaldjurspaj. Så jag satte ihop inköpslistan och i söndags fick jag alla ingredienserna levererade. Lite upprepning på mina förra pajer men med viss modifiering...en paj blir ju aldrig den andra lik.

Linas Tomatpaj
Pajdeg
 3dl mjöl
100 g smör 
1 ägg


 Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader


Fyllning
Ruccolasallad
Tomater
Rödlök
Skivad vitlök
Färsk basilika
1/2 pkt fetaost
Västerbottenost
Fyll botten med ruccola, basilika, skivad vitlök och rödlök.
Lägg på tomater, 1/2 pkt fetaost och färsk basilika.
Toppa med riven västerbottenost och häll över äggstanningen.
Äggstanning
3 ägg
 1,5 dl grädde
 1,5 dl mjölk
 salt, peppar
 tzatsikikrydda
färsk timjan och basilika
Äggstanningen SKA smaka så snåla inte med kryddorna
Linas Skaldjurspaj
1 sats pajdeg enl tidigare beskrivning
500 g färska räkor
1 burk kräftstjärtar 


Blanda vatten, olivolja, tzatsikikrydda och bruschetta torrkrydda
från Oil & Vinegar.
Blanda i räkor och kräftstjärtar. Fyll pajskalet med blandningen.
Toppa med stark ost och äggstanning
3 ägg, 2 dl grädde, 1 dl mjölk, salt o peppar, färsk timjan.
Klara att äta men de får vänta tills på lördag...
Chevrépajen finner ni under länken Paj...

Kommentarer

  1. Vilka pajer du gör, vet ju av erfarenhet att dom är supergoda, speciellt din lökpaj:-) Du får starta en hobbyverksamhet inom catering!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö