I år ska vi fira midsommar med ett glatt gäng nere i Blekinge så ikväll förbereder jag den mat som vi ska bistå med. En 3-dagarsfest väntar med god mat, dryck och lek i gott sällskap och förhoppningsvis skönt väder. Ska bli riktigt kul.
Jag gör en upprepning på förra helgens fest-paj, en av mina favoriter - Chevrépaj. Har har dock modifierat den lite och använt tre sorters ost. Det är det roliga med paj tycker jag, man kan stoppa i i princip vad som helst, bara det är smaker som gifter sig såklart.
1 sats pajdeg 3 dl mjöl 125 g smör 1 äggula Blanda allt i matberedare. Förgrädda pajskalet 10 min i 200 grader |
Grädda i 200 grader tills den får fin färg. När den svalnat lite, ringla över honung. Toppa med rostade pinjenötter eller valnötter. |
Kommentarer
Skicka en kommentar