Tröttheten har kommit ifatt mig efter 4 fantastiskt roliga dagar på Sweden Rock i Blekinge. Med så mycket bra musik, upplevelser, nya bekantskaper, bra väder och fest dagarna långa kan jag bara säga...VILKEN FESTIVAL!!! Min första gång där men absolut inte den sista. Det blev lite mat över när vi åkte hem så av resterna snodde jag ihop en lasange som räckt i 3 dagar nu.
Med andra ord blir det inte så mycket matlagning denna veckan...trodde jag ja...
Till helgen nalkas det fest igen och huset blir fullt av folk så buffémat står på menyn. Just nu håller jag på att planera vad jag ska bjuda på och trodde jag kunde hålla mig från spisen åtminstone idag...men icke. Det är ju i köket jag kopplar av och älskar att vara och trots grus i ögonen kände jag att en detalj till buffén kunde förberedas. Vad resten blir får ni se längre fram i veckan men en och annan snitt kommer det garanterat att bli.
Rödvinsreduktion...
Ingredienser 3 dl rödvin 3 charlottenlökar 4 skivade vitlöksklyftor 1 knippe färsk timjan och rosmarin 1 msk kalvbuljong 1 dl vatten 25 g smör 2 msk socker. |
Fräs vitlök och charlottenlök i 2 msk smör utan att få färg |
Tillsätt vin, timjan, rosmarin och socker. Reducera till hälften återstår. Tillsätt buljongen och reducera tills den blir trögflytande |
Sila bort lök och kryddor. Rör resten av smöret som gör att såsen blir glansig och får en mustig och len smak. Rör medan det smälter. Tillsätt ev mer socker. |
Kommentarer
Skicka en kommentar