Som ni kanske märkt är jag ju svag för pasta i olika former. Denna Carbonara tar mig tillbaka till 1997, då jag och två väninnor båtluffade och jobbade i Grekland under 7 veckor. En av de roligaste tiderna i mitt liv, innan det var dags att ge sig ut i det verkliga arbetslivet. Fattiga, nyexaminerade studenter som vi var, gällde det att hålla i slantarna, trots att vi tjänade till vårt uppehälle under resan. Därför blev det billig mat som vi lagade i vår lägenhet som vi hyrde för 40 kr/natt och person. Många middagar med just denna variant på Carbonara blev det och det var just här som kombinationen av ingredienserna slogs samman.
Å jag kan ju säga att ikväll blev det inte en smula kvar i nån av grytorna...
Å jag kan ju säga att ikväll blev det inte en smula kvar i nån av grytorna...
Stek fläsk, svamp, vitlök hastigt och tillsätt rejält med svartpeppar |
Tillsätt grädden och låt puttra tills såsen blivit krämig. Sockra lite |
Tillsätt paprikan och puttra ytterligare 5 min så paprikan behåller sin färg och tuggmotstånd. |
Buona Fortuna! |
Det var mig en synnerligen bra anrättning det här, en riktig hit så att säga.
SvaraRaderaTack för receptet Lina.