Nu är det två år sedan vi var på underbara ön Hvar i Kroatien, en liten pärla som jag gärna åker tillbaka till. På en liten mysig restaurang inne i en trång gränd åt vi denna underbara inhemska rätt som vi aldrig kommer glömma. Vi åt och åt och försökte analysera vad det var i den och fick till slut reda på lite av servitören, så ikväll ska jag ge mig på att göra den för första gången men en sak är säker, den kommer inte smaka som den gjorde där, för deras råvaror, atmosfär och miljö gör ju halva smakupplevelsen.
HVAR 2009
RESULTAT
Linas "Gregada"
För att vara första gången jag gör rätten utan recept och bara på känn, så får jag godkänt. Nästa gång ska jag använda gammal potatis i stället för färsk då den inte mjuknar lika fint samt ta bort citronen då jag tycker den tog överhand. Lite finslip till så blir den nog som på Hvar.
Egentligen ska det vara flera olika sorters vit fisk i grytan men den enda fisken jag fick tag på i fiskbilen idag var Kolja och det funkade bra men torsk är nog att föredra.
Ingredienser 1 hel vit fisk 4 skivade vitlökar olivolja 2 skivade lökar 3 dl vitt vin 1 dl vatten skivad potatis lagerblad salt och peppar |
Ser gott ut!! Snart sitter jag där i solen ,längtar som bara den!!!:-)
SvaraRadera