Jag har precis tagit ut rosenbrödet ur ugnen och det doftar ljuvligt i huset. Nybakat bröd är bland det bästa som finns och speciellt hembakat sådant. Tyvärr bakar jag bröd för sällan och gör jag det så blir det oftast scones. Jag fick inspirationen från Papa´s Restaurang i Båstad som vi åt på i helgen där det serverades gott småbröd till förrätten.
Brödet ska vi ha som tilltugg på vår "über-grillfest" i morgon kväll. Min man och jag tillsammans med våra två kock-vänner ska stå för maten så kvällen blev till att förbereda vissa tillbehör. Förutom brödet slängde jag ihop en majonäs som blev en chili-Aioli och en pestoröra som vi ska ha till köttet. Resten av maten kommer killarna förbereda eftersom jag jobbar hela dagen i morgon.
Jäs ytterligare 30 min. Innan gräddning, pensla med ägg och strö över vallmofrön. |
Grädda ca 10 min i 200 grader tills de fått fin färg. |
Min Pesto 1 kruka basilika 1 kruka persilja 4 vitlökar 1/2 dl pinjenötter rejält med parmesanost Olivolja Salt |
Kör allt i matberedaren och tillsätt olivolja och salt. Låt stå och dra till sig en stund. |
Pestoröra
1 sats av Min pesto
400 g Philadelphiaost Blanda allt till en fin röra. Passar utmärkt till kött, fisk eller fågel. |
Åh vad du e duktigt!! Läängtar! Ska bli sååå gott!!! Vilket jobb, vilket trevligt initiativ! Du e bäst!
SvaraRaderaHoppas vi kan få bjuda igen nån gång! Kram Marie