Fortsätt till huvudinnehåll

Über-grill-festen...

Trots att jag jobbar fortfarande hindrade det inte oss till att ställa till med en Über-grillfest igår kväll. Min man och vår vän Björn, som är kock, gjorde alla inköp och förberedde det mesta till grillen. När jag kom hem var i stort sett allt klart så det enda jag gjorde var att duka och fixa det sista. Sen kom gästerna, 17 glada, härliga vänner till oss förgyllde kvällen som blev superlyckad. Kvällens favorit var de grillade revbenen, helt underbart goda och nu har jag fått lära mig hur det verkligen ska gå till när man gör revben.
Tack Björn för all inspiration och nya tips du gett mig.
Uteservering klar så nu fattas bara folket...
Buffén uppdukad...
Grillade revben, Terriyaki-karré, melonsallad, rosenbröd,
bea, coleslaw, pestoröra, vitlöksmörstekt spenat/ruccula m.m
Kocken Björn domderar i vårt kök...

En generation...
Sötaste William <3
Två generationer till...
Bästa Marie och Dans mor Aina

Matglada gäster...
Mätt och glad William
Så här mycket disk har jag ALDRIG haft i mitt kök.
Kl. 01.30, ca 1,5 timmar senare var det rent...
Terriyaki-karré med sesamfrön samt röd och grön salladslök
Melonsallad med fetaost, citrongravad rödlök,
oliver och persilja
<><>
Sist men inte minst...Glassbuffé från Alvestaglass
www.alvestaglass.se

Tack alla vänner som var med och förgyllde vår fest och hjälpte till att tömma faten...


Kommentarer

  1. Tack själv älskade ni för denna über mysiga och goda kväll!!! Tack för att vi fick komma och att det var ok att William följde med...
    Verkligen en kväll att minnas!!
    Puss
    Marie

    SvaraRadera
  2. Vilket party! Där skulle man varit:-)Har ni semester nu? Vad gör ni på måndag kväll? lust att komma förbi och grilla lite på em/kvällen? Kram S

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vilka underbara bilder och ni måste verkligen ha njutit...
    Älskade bilden på min söta farmor, skulle varit fler bilder på min far ;) men han är svår att fastna på bild.

    Kram Dans dotter Camille
    www.camilles.se

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö