Fortsätt till huvudinnehåll

Ugnsbakad torskrygg med avokado, räkor och basilika...

Hemma efter en solig, rolig och skön lördag i Båstad under damerna tennisvecka. Dagen bjöd på tennisfinal mellan Larsson vs Hercog. Larsson vann tyvärr inte, spelade lite ojämnt men det var ändå en spännande match. Efter matchen blev det tid för stranden så jag tog mitt första dopp i havet, det var riktigt skönt. Kvällen avslutades med en underbar 3-rätters på Papa´s. Även Maria Montazami med make var där. Kul att se henne live. Supén bestod av Carpaccio, Hälleflundra med sparris-risotto och till sist kaffe med creme brulee.
Mätta och belåtna fortsatte natten med dans uppe på Pepe´s Bodega.

Ikväll blir det fisk igen och ett gammalt recept jag hittade som mamma brukar göra, nu var det dock ett tag sedan men det är en väldigt god och enkel rätt.Trots underbart väder kände  vi inte för grillning då vi ska ha grillfest på onsdag.

Ingredienser till 4 personer


800 g torskrygg
 3 dl grädde
 färsk basilika
 500 g räkor med skal
2 st avocado
västerbottenost
salt, peppar och olivolja
Håll olivolja i botten av en ugnfast form. Lägg torsken
i formen, salta o peppra.
Lägg i basilikablad och avocado i klyftor
Täck med riven västerbottenost och häll över grädden.
Grädda i ugn 15-20 min. Toppa med räkorna innan servering.
Serveras med kokt potatis.
Smaskens

Kommentarer

  1. Hej lina, wow, det ser ju så gott ut, blir nog en favve hos mig, Molly o jag kom till Mora igår o jag ska vara här fyra v nu, husköpet står helt stilla i semestertider. Vi hörs snart, kram stin

    SvaraRadera
  2. Receptet verkar smaskens, men ugnstemperaturen tycker jag är viktig i detta sammanhang. Varför har den utelämnats??

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö