Vill först tacka min vän Malin som bjöd ut mig och ett par andra tjejer på middag i lördags då hon fyller år i veckan. En jättetrevlig kväll med skratt, god mat och dryck på växjökrogen Piazza Teatro. Innan vi satte oss till bords bjöds vi på gott bubbel ute i loungen då kvällen var ljummen och skön, säkert den sista värmen för denna sommaren. Jag åt en god lammytterfilé med madeirasky, mandelpotatiskompott och sauté på sockerärtor, skogschampinjoner och sidfläsk. Till det ett gott rött vin.
Söndagen blev en riktig slappdag i soffan med massa bra filmer och till det lite god husmanskost...Biffar med sås och potatis.
Ny vecka och ny mat ska lagas. Ska försöka ta med mig matlåta till jobbet ett par dagar i veckan framöver för jag tycker det blir tjatigt att äta ute hela tiden trots att vi oftast åker till Golfklubben där dom serverar god husmanskost. Jag slirade in på Lidl efter jobbet och handlade till kvällens pasta som ska gå i Serranonskinkans tecken. En gammal favorit jag inte lagat på länge men ack så god. Meningen var att jag inte skulle äta av den ikväll men kunde inte låta bli. Det är ju som godast när den är nylagad. Men det blev faktiskt en portion över som jag kan ta med till jobbet i morgon.
Hacka vitlök, basilika och persilja. Skär lök, champinjoner och tomater i lagom bitar. |
Fräs kryddor, vitlök, svamp och lök i olivolja tills doften stiger |
Tillsätt vin, buljong tomater och strimlad Serrano. Sjud 10 min tills såsen blir simmig och har kokat in lite. Smaka av med lite socker |
Servera med Spagetti eller Tagliatelle al dente. Toppa med parmesan och lite rostade pinjenötter. 20 min senare har du denna goda rätt...Lätt som en plätt. |
Denna lagar vi ikväll. Såg helt oemotståndlig ut!! Kram
SvaraRaderaAnna & PA
Åhhh va kul!!! Hoppas det smakade, den äääär fin!! :)) kram
SvaraRadera