Fortsätt till huvudinnehåll

Spagetti med härlig Serranoskinka...


Vill först tacka min vän Malin som bjöd ut mig och ett par andra tjejer på middag i lördags då hon fyller år i veckan. En jättetrevlig kväll med skratt, god mat och dryck på växjökrogen Piazza Teatro. Innan vi satte oss till bords bjöds vi på gott bubbel ute i loungen då kvällen var ljummen och skön, säkert den sista värmen för denna sommaren. Jag åt en god lammytterfilé med madeirasky, mandelpotatiskompott och sauté på sockerärtor, skogschampinjoner och sidfläsk. Till det ett gott rött vin.


Söndagen blev en riktig slappdag i soffan med massa bra filmer och till det lite god husmanskost...Biffar med sås och potatis.



Ny vecka och ny mat ska lagas. Ska försöka ta med mig matlåta till jobbet ett par dagar i veckan framöver för jag tycker det blir tjatigt att äta ute hela tiden trots att vi oftast åker till Golfklubben där dom serverar god husmanskost. Jag slirade in på Lidl efter jobbet och handlade till kvällens pasta som ska gå i Serranonskinkans tecken. En gammal favorit jag inte lagat på länge men ack så god. Meningen var att jag inte skulle äta av den ikväll men kunde inte låta bli. Det är ju som godast när den är nylagad. Men det blev faktiskt en portion över som jag kan ta med till jobbet i morgon.


Ingredienser till 4 portioner


200 g Serranoskinka
15 cocktailtomater
4 charlottenlökar
8 champinjoner
4 vitlöksklyftor
1 kruka färsk basilika
1 knippe Persilja
2 dl vitt vin
köttbuljong
olivolja
socker
Riven parmesan
Rostade pinjenötter

Hacka vitlök, basilika och persilja.
 Skär lök, champinjoner och tomater i lagom bitar.

Fräs kryddor, vitlök, svamp och lök i olivolja tills doften stiger

Tillsätt vin, buljong tomater och strimlad Serrano. Sjud 10 min
tills såsen blir simmig och har kokat in lite.
Smaka av med lite socker

Servera med Spagetti eller Tagliatelle al dente.
Toppa med parmesan och lite rostade pinjenötter.
20 min senare har du denna goda rätt...Lätt som en plätt.



Kommentarer

  1. Denna lagar vi ikväll. Såg helt oemotståndlig ut!! Kram
    Anna & PA

    SvaraRadera
  2. Åhhh va kul!!! Hoppas det smakade, den äääär fin!! :)) kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö