Efter en härlig och minst sagt händelserik helg i Göteborg hos familj och vänner är vi nu hemma i halmen igen. Kvällen bjöd på redig husman och paj med äpplen från mina föräldrars trädgård. Pajen har jag därför döpt till Oskarshöjds Äppelpaj.
Bechamelsås smör mjöl mjölk salt peppar socker dill Gör en bottenredning på smör och mjöl. Tillsätt mjölken och sjud på svag värme tills den tjocknat. Tillsätt kryddor. |
Resultat Dillstuvade potatis med Lammhults Delikatess-Isterband och rödbetor |
Oskarshöjds Äppelpaj
Smuldeg 125 g smör 1 rågad dl mjöl 3/4 dl socker 2 tsk vanlijsocker 1,5 dl cocos Kör allt i matberedaren |
Skiva 8-10 äpplen och lägg i smord eldfast form. Strö över kanel och vänd runt äpplena. |
Fördela smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugn 20-25 min i 225 grader |
Underbara Alvesta Glass |
Serverat och klart, nu fattas bara kaffet... |
Kommentarer
Skicka en kommentar