En bekant till mig har fiske som hobby och han var nyligen i Norge och fiskade torsk, hälleflundra och kolja. Jag frågade lite blygt om jag kunde få köpa lite av honom? Det var inga problem, jag fick den t o m gratis så nu har jag fått ca 4 kg fin torsk och hälleflundra styckade i fina filébitar. Tack snälla Johan för den fina fisken...vilken kvällsmat det blev !
Ingredienser Torsk champinjoner räkor 1 kruka persilja 1 kruka dill 4 vitlöksklyftor 5 dl vatten 2 dl grädde fiskbuljong (1 tärning eller koncentrerad fond) salt, vitpeppar Socker |
Koka upp buljongen med persilja dill, vitlök och peppar. Läg i torsken och sjud under lock i 4 minuter. Lägg torsken i eldfast form. Ta vara på och sila buljongen. |
Gör en bottenredning på 4 msk smör och 4 msk mjöl. |
Tillsätt buljongen och grädden. Låt puttra. Ju längre tid desto godare blir den. Tillsätt ev lite socker. |
Stek chamonjoner och lägg ovanpå torsken tillsammans med färska räkor. |
Häll över såsen. Servera med kokt potatis och en god sallad. Enkelt, nyttigt och gott...nu är jag redo för ett pass tennis :) |
Fy vad gott det lät! och såg ut... Munvattnet rinner....
SvaraRadera