Jag är ju av den sorten som inte tycker det är så kul att plocka svamp...mer än i affärerna då då. När jag väl skulle köpa svamp fanns det varken färska kantareller eller trattisar i affären, trots att jag åkte till två ställen. Jag som trodde det var överflöd av dessa i år, men man kanske inte kan begära att man ska hitta det i affären på en söndag?? Det fick bli skogschampinjoner i stället. Lika gott tycker jag.
En skön söndag med god husman blev det.
Ingredienser till 4 portioner 6 fläkkotletter med ben salt och peppar SÅS 3 dl grädde 6-8 champinjoner 3 st charlottenlökar 1/2 dl Sherry 2 dl vatten 1 msk kalvfond 2 stänk kikkoman soja socker |
SÅSEN Bryn svamp och lök. Tillsätt stekskyn, buljong, sherry och grädde. Koka upp. Red såsen med mjöl och vatten och sjud ca 15 min. Smaka av med lite socker. |
RÅRAKOR |
Beräkna 2-3 potatisar per person
1 krm salt
Riv potatisen grovt och tillsätt salt. Gör fina rundlar
och stek i smör tills de blir frasiga och fina.
Servera kotletterna med frasiga rårakor, svampsås och
Findus fina små ärtor (Petit Pois)
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar