Dags att rensa frysen och där hittade jag lite allt möjligt. Min man är väldigt förtjust i korv och för tillfället har vi en HEL låda full med olika korvar i frysen så det börjar blir dags att göra nåt av dom. Hittade även lite fläskkarré som blivit över från vår Über-grillfest i somras. De två i kombination kunde bli nåt gott tänkte jag. En härlig höstdag som denna med strålande sol bjöd in till en cykeltur ner till stan där vi åt frukost på Palladium Bar. På vägen hem stannade vi på Konsum och handlade resten till min gryta som jag suttit och tänkt ut under frukosten.
Måste nog säga att jag överträffade mig själv idag och Per Morberg hade nog gillat grytan. ;)
Jag har lite svårt att säga exakta mått för jag lagar mycket på känn men en sak är säker...det blev en väldans god och kryddig gryta.
Skär kött, korv och grönsaker i ganska stora och jämna bitar. Salta o peppra köttet. Bryn runt om i smör. |
Lägg över köttet i en djup gryta. Häll i vin, vatten, buljong tomatpuré, kryddor och skivad vitlök. Låt sjuda under lock i 40 min. |
Lägg i Chorizon och sjud ytterligare 20 min. |
Lägg i hackade grönsaker och sjud 15 min till. |
Kommentarer
Skicka en kommentar