Ojojoj, vad jag älskar pasta med skaldjur!!!
En av mina bästa vänner från Skåne kom till mig igår och då ville jag bjuda på nåt gott men ändå enkelt, så jag hittade på ett helt nytt recept och får jag säga det själv så blev det gudomligt gott. Att det sedan var enkelt att laga gjorde ju saken ännu bättre. Jag ville ju inte stå i köket hela kvällen när jag hade en gäst för som vanligt har vi jättemycket att prata om och vi brukar sitta uppe halva natten, så blev det även igår.
Tack Stin för en jättemysig kväll, du betyder sååå mycket för mig!!!
Till maten då...
Jag ville absolut göra nåt med fänkål som jag är väldigt förtjust i och när jag gick i affären tänkte jag ut vad som mer kunde passa i såsen. I fiskbilen köpte jag pilgrimsmusslor och Scampi som jag älskar och till detta köpte jag ett torrt vitt vin och jag föll faktiskt för flaskan. Vinet smakade mycket bra till maten men var även gott att sitta o, smutta på under kvällen.
Endast 69 kr flaskan.
Tack Stin för en jättemysig kväll, du betyder sååå mycket för mig!!!
Till maten då...
Jag ville absolut göra nåt med fänkål som jag är väldigt förtjust i och när jag gick i affären tänkte jag ut vad som mer kunde passa i såsen. I fiskbilen köpte jag pilgrimsmusslor och Scampi som jag älskar och till detta köpte jag ett torrt vitt vin och jag föll faktiskt för flaskan. Vinet smakade mycket bra till maten men var även gott att sitta o, smutta på under kvällen.
Endast 69 kr flaskan.
Fräs fänkål, lök, vitlök och lime i smör utan att få färg. |
När doften stiger häll på vatten, vinäger, fond och grädde. Låt puttra ca 20 min tills såsen blivit krämig. Smaka av med socker och ev mer salt. |
Till sist när såsen är klar, halstra Scampi (max 1 min) och pilgrimsmusslor (max 2 min) i smör. |
Servera med papardelle och riven parmesan samt lite färsk timjan. |
Fan vad duktig du är!!!
SvaraRaderaLina, min fina vän, tusen tack för fantastisk mat, älskar den kombinationen med fänkål o lime, till detta ett riktigt gott friskt vin - och som grädde på moset - i ditt sällskap, lina! I love you! Kram, stin
SvaraRaderaSer gott ut:)Hur mycket vin skall det vara i såsen?
SvaraRaderaOj, se att jag glömt skriva måttet på vin men 1 dl räcker. Om ni är fler personer så öka antalet räkor o fänkål. Vätskan behöver inte dubbleras utan öka bara upp lite efter tycke o smak.
SvaraRaderaLycka till!!
Lina
Svar till anonym igen. När jag tänker tillbaka så hade jag inte vin i denna rätten men råkade skriva det i beskrivningen. Den blir dock god med vin i oxå. :)
SvaraRadera//Lina
Lina, den här rätten måste jag göra snart igen, jag älskar ditt recept, lina, du är en mästarna på mat:0) :0) :0) tusen kramar med önskan om ett riktigt gott nytt år från stin
SvaraRadera