Fortsätt till huvudinnehåll

I mitt skafferi...

I vecken investerade jag i ett riktigt bra macro-objektiv till min kamera för att kunna ta ännu bättre bilder på min mat. Jag älskar att ta kort och tar många, speciellt när vi reser. Sen klistrar jag in dom fint i snygga svarta album där jag textar till varje bild så det blir en liten berättelse av det hela. Det är alltid lika kul att ta fram fotoalbumet och titta tillbaka på allt man upplevt. 


Hur som helst...mitt nya objektiv är grymt kul att jobba med och man får riktigt fina närbilder och jag bara älskar den här tomaten som jag duschade med lite vatten innan jag tog bilden. Att få fram vattendropparna på detta sättet är sååå häftigt.

Idag kommer jag därför bjuda på lite närbilder i mitt skafferi på några ingredienser som jag alltid har hemma och ofta använder i min matlagning....

Härlig lök av olika slag
Solo vitlök
Charlottenlök
Pärllök
Gul och röd lök
Smör använder jag till allt jag steker och bakar
och även i såser
Underbar Lime använder jag ofta till röror och såser
och till desserter.
Älskar senap och har en man som älskar det ännu mer.
Använder senap främst i sås och dressing
HEINZ chilisås och Ketchup
Torrkryddor av olika slag.
Oil & Vinegar Bruschettamixanvänder jag i bla pajer
Massor av kryddor
Om jag inte gör egen fond finns goda att köpa
Olja, vinäger och soja av olika slag

Detta är bara ett axplock av det jag använder men visst ser det läckert ut...
blir hungrig bara av att se på bilderna. :)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö