När jag bakar sockerkaka av något slag vill jag ha mycket smak på kakan och smaksätter alltid med antingen lime eller citron. I morgon är det sopplunch på jobbet, Telekonsult Syd AB och jag är soppvärd igen. Vi serverar en god spenatsoppa (dock ej lagad av mig) och till kaffet har jag bakat en god Ambrosiakaka. Jag smaksatte den med både apelsin, lime och citron. Min vän Jenny som var hemma på tjejsnack ikväll gav den ett bra betyg så den kommer nog gå hem på sopplunchen i morgon. :)
Nu ska jag se kvällens avsnitt i repris av MasterChef USA, detta roliga och inspirerande program som jag följer som en slav.
Känns lite som jag är i programmet ;)
Ingredienser till 1 plåt (35x25cm)
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
250 g smält smör
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 citron
finrivet skal av 1 lime
finrivet skal av 1 apelsin
Glasyr
4-5 dl florsocker
saft från 1/2 lime
saft från 1 apelsin
saft från 1/2 citron
Topping
1 pkt syltade apelsinskal
Skär kakan i fina rutor och servera till ett gott kaffe
Kommentarer
Skicka en kommentar