Det här med att träna det får vi göra efter helgerna.
Har sagt i två dagar nu att jag måste träna efter jobbet men så har nåt annat kommit i mellan och i kväll blev matlagningen orsaken till utebliven träning men tur är ju att nåt skoj kom i mellan. :)
Har sagt i två dagar nu att jag måste träna efter jobbet men så har nåt annat kommit i mellan och i kväll blev matlagningen orsaken till utebliven träning men tur är ju att nåt skoj kom i mellan. :)
Lasange stod på menyn i kväll och jag ville lyxa till den lite extra och använde, färsk basilika, champinjoner och rödvin i köttfärsen, västerbottenost i ostsåsen och lite mozarella för att göra den lite krämig i mitten. Jag hittade verkligen det lilla extra och det blev en helt underbar lasange så nu kommer jag inte göra på nåt annat sätt i fortsättningen. :)
Jag kan rekommendera Coops färska lasangeplattor. I stället för korta och smala som dom brukar vara, var dessa stora och jättetunna så det behövdes inte pusslas för att fylla upp formen. 6 plattor för 15 kr var helt lagom
och dom täckte formen perfekt.
Ingredienser
till 1 plåt (25x35 cm)
800 g blandfärs
2 gula lökar
10 champinjoner
2 solo vitlökar
1 knippe färska basilikablad
1 burk krossade tomater av god sort
2 dl rödvin
1 dl Heinz chilisås
1 tsk grov svartpeppar
1 msk Oxfond
1 msk köttbuljong
1 msk kikkomansoja
salt
socker
Ostsåsen
50 g smör
3/4 dl mjöl
8 dl mjölk
2,5 dl riven västerbottenost
salt
peppar
socker
riven mozarella
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka lök, vitlök och champinjoner fint. Stek i smör utan att få färg. Tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt. Tillsätt vin, tomater, chilisås, basilka, kryddor och buljong. Låt koka tills nästan all vätska kokat in. Smaka av med salt och socker.
Gör ostsåsen under tiden. Gör en bottenredning på smör och mjöl. Tillsätt mjölk, salt, peppar och socker. Låt sjuda på låg värme ca 10 min under omrörning. Häll i riven västerbottenost.
Häll 1/3 av ostsåsen i botten på den ugnsfasta formen. Lägg på ett lager plattor. Täck med köttfärs. Häll lite ostsås över färsen sen strö lite mozarella och färsk basilika över. Upprepa med plattor köttfärs och ostsås, mozarella och basilka. Toppa med plattor och häll det sista av ostsåsen överst och strö över det sista av mozarellan.
Servera med isbergsallad, gurka och tomat.
För er som gillar majonäs, klicka i 2 msk i salladen och rör om.
Gottigottgott!!
Kommentarer
Skicka en kommentar