Jaha, var tog den här veckan vägen då? Fullt ös med både det ena och det andra. Tennisen har dragit igång och det är verkligen sketkul och jobbigt!
I onsdags drog vinkursen igång igen och jag var med för första gången. Vi är ett litet gäng som ingår i en studiecirkel där vi provar viner och umgås en gång i månaden, hemma hos varandra. Himla trevlig och bra att äntligen få lära sig lite mer om vin. I maj är det min tur att vara värdinna.
Då bjuder jag på 6 olika Riesling. :)
Då bjuder jag på 6 olika Riesling. :)
Till kvällen blev det husman men det kändes ändå lite lyxigt då vi hade ugnstekt potatis och ryggbiff till Stroganoffen.
Gjorde även en smarrig chokladmousse till efterrätt...såå enkelt och såå gott.
Recept på denna kommer senare...
Recept på denna kommer senare...
400 g ryggbiff
3 dl grädde
1 stor gul lök
1 stor solo vitlök
1 stor gul lök
1 stor solo vitlök
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
1 msk oxbuljong
2 dl steksky
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på ugnsplåt. Ringla över olivolja och stek i ugn ca 25 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på ugnsplåt. Ringla över olivolja och stek i ugn ca 25 minuter.
Skär köttet i 0,5 cm tjocka strimlor. Salta o peppra och stek hastigt i smör. Lägg köttet på ett fat och låt vila. Ta vara på stekskyn.
Skär lök och vitlök i ganska stora bitar och fräs i smör. Tillsätt, senap, tomatpuré, grädde, fond och sambal. Lått puttra tills såsen blir simmig.
Smaka av med salt o peppar.
Lägg i köttet precis innan servering.
Skär lök och vitlök i ganska stora bitar och fräs i smör. Tillsätt, senap, tomatpuré, grädde, fond och sambal. Lått puttra tills såsen blir simmig.
Smaka av med salt o peppar.
Lägg i köttet precis innan servering.
Efter maten sjönk vi ner i soffan och såg lite goa filmer...
...Bourne Ultimatum och Ocean´s Thirteen
...Bourne Ultimatum och Ocean´s Thirteen
Skön fredagkväll kan man lugnt säga!
Kommentarer
Skicka en kommentar