Kallt som satan ute, okej då...5 minus men det känns faktiskt när det inte varit nån redig vinter ännu.
Jaja, lugna hemmakvällar, ingen lust alls att gå ut när jag kommer från jobbet utan finner mig till ro i köket någon timma innan tv-soffan kallar. Idag slängde jag ihop en ny gryta. Har ätit olika grytor i 2 veckor nu men det är ju sååå gott...så det blev en Chicken á la king. Det blir ganska mycket av en hel kyckling då vi bara är två i familjen men på resterna brukar jag slänga ihop en
Chicken-a-la king-paj som blir huuur smarrig som helst.
Ingredienser till 4 personer
Tid: 90 min
1 färsk kyckling (ca 1300 g)
250 g champinjoner
1 stor gul lök
1 solo vitlök
1 grön paprika
1 röd paprika
(1 liten röd piri-piri)
3 dl grädde
Texas grillkrydda
smör
några stänk kikkomansoja
salt
socker
Normalt använder jag Texas grillkrydda men idag blev det denna underbara grillkrydda som vi köpte på Hog´s Breath i Key West förra året.
Snart är det dax att fylla på förrådet igen. :))
Den innehåller massor av goda kryddor och är ganska stark.
För er som vill ha lite sting i grytan, tillsätt en liten piri-piri i stället.
Sätt ugnen på 225 grader. Bombadera kycklingen runtom med grillkrydda och lägg på smord plåt. Smält 50g smör och häll över kycklingen.
Toppa med några extra skivor smör.
Grilla i ugn ca 1 timma, vänd den efter halva tiden.
Koka ur stekskyn med 2-3 dl vatten och häll fonden i en kastrull.
Fräs lök, vitlök och champinjoner i smör.
Häll såsen över svampblandningen och låt sjuda 10 minuter.
Smaka av med salt o, lite socker.
Skär parikan i bitar och lägg i såsen och sjud 5 minuter. Skär under tiden kycklingen i fina bitar, även skinnet då det innehåller mycket smaker.
Skär parikan i bitar och lägg i såsen och sjud 5 minuter. Skär under tiden kycklingen i fina bitar, även skinnet då det innehåller mycket smaker.
Häll till sist i kycklingen och sjud ca 10 minuter till.
Kommentarer
Skicka en kommentar