Hur gott är det inte att komma hem till ett hus som luktar nybakade bullar? Underbart, så idag blev det bullbak innan kvällens tennislektion.
Gissa om det var gott att ta ett stort glas kall mjölk och en nybakad bulle efter träningen, mindre bra kanske men jag kunde inte låta bli.
Sen är det ju alltid bra att ha lite bullar i frysen som man lätt kan ta fram
och värma till när man får besök.
Gissa om det var gott att ta ett stort glas kall mjölk och en nybakad bulle efter träningen, mindre bra kanske men jag kunde inte låta bli.
Sen är det ju alltid bra att ha lite bullar i frysen som man lätt kan ta fram
och värma till när man får besök.
Ingredienser till ca 45 st
Tid: 90 min inkl. jästid
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1-1,5 dl socker
2 tsk malen kardemumma
ca 1,3 dl Special vetemjöl
Fyllning
100 g smör (Tips, låt smöret blir rumsvarmt under tiden du gör degen)
3-4 tsk kardemumma (byt mot kanel om så önskas)
3-4 tsk strösocker
Pensling
1 ägg
Pärlsocker
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader (fingervarmt).
Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken.
Kör runt i matassistenten tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och 5 dl mjöl.
Arbeta degen någon minut tills den blivit slät och blank.
Tillsätt 5 dl mjöl till, lite i taget och spara ca 3 dl till utbakningen.
Arbeta degen 3 minuter tills den släppt degbunken.
Efter jäsning, arbeta degen några minuter och tillsätt ev lite mer mjöl.
Sätt ugnen på 250 grader.
Själp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den lite.
Dela degen i 3 delar.
Kavla ut varje del till en rektangulär.
Bred smör över hela kakan samt strö över socker och kardemumma.
Vik dubbel på längden.
Snurra längderna och gör en knut.
Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek. Ca 30 min.
Pensla på ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugn ca 8-10 min tills dom är gyllenbruna.
Grädda mitt i ugn ca 8-10 min tills dom är gyllenbruna.
Ojojoj va gott det var med nygräddad bulle och mjölk efter ett hårt tennispass.
Ha en mysig kväll där ute!
Kommentarer
Skicka en kommentar