Hemma i halmen efter en mysig helg hos min bästa vän i Jönköping. Igår var vi ute och åt gott på Sofiehof. Jag åt konfiterad fläsksida med savoykål, morötter och en underbar potatispuré sen avslutade jag med en god ostbricka. Efter supergod mat och dryck fortsatte vi till nattklubben Sliver där vi dansade av oss lite. Det märks att man inte varit ute i Jönköping på ett tag men det är alltid kul att gå ut på andra ställen.
Till kvällen lagade jag en enkel och god pasta sen fortsatte vi kvällen med massa bra filmer.
Ingredienser till 2 personer
400 fläskschnitzel
200 g champinjoner
1 solo vitlök
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl grädde
1 msk koncentrerad köttbuljong
1 msk koncentrerad charlottenlöksfond
1 knippe färsk hackad timjan
rivet skal från 1/2 citron
salt och socker efter behag
Koka pasta penne "al dente".
Skär köttet i strimlor och stek hastigt i 1 msk olivolja.
Lägg upp köttet på ett fat.
Stek skivade champinjoner och vitlök i 1 msk olivolja.
Tillsätt vin, vatten, grädde och buljong.
Låt puttra 5-10 minuter.
Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt citron och timjan.
Sjud ca 5 min till.
Ha en fortsatt skön kväll!
Kommentarer
Skicka en kommentar