Denna veckan har varit full med roligheter så det har verkligen varit bloggtorka. Torsdag och fredag var det After Work på Stars´n Stripes, först med vännerna sen med jobbet. Där åt jag Ceasarsallad och Babyback Rib´s med Coleslaw...slabbigt och gott. :)
I lördags var vi på Melodifestivalen som gick av stapeln på Vida Arena i Växjö. Vi åt en 3-rätters supé innan det hela började. För och efterrätt var god men huvudrätten var ganska menlös och smakade inte så mycket och oxfilén var stekt på tok för länge. Det blev i alla fall en mycket trevlig kväll, båda bidragen som gick till final var mina favoriter. Vi fortsatte festen nere på PM där några andra vänner anslöt. En rolig helg med massor av socialisering...det gillar vi!! :)
Idag strålade solen när vi vaknade så vi började dagen med brunch...kan ni gissa var?? Jo, på Stars´n Stripes. Det känns som jag har bott där hela veckan!
Nu får det vara nog med slabbmat ute och jag kan säga att det var underbart gott med redig husman ikväll. Det blev långkok på en av mina absoluta favoriter...Revben med sås och potatis...det är mumma det!
Tid: 2 timmar
1,2 kg tjocka revben
75 g smör
2 gula lökar
2 morrötter
8 katrinplommon
6 dl steksky
5 dl vatten
salt
peppar
3 tsk ingefära
3 msk honung
2 dl grädde
1 kg potatis
1 nät brysselkål
syltlök
Sätt ugnen på 175 grader. Skär revbenen i bitar. Salta, peppra och bryn hastigt i smör. Pudra över ingefära och vänd köttet en gång till. Pensla till sist på honung och stek runt om. Här får man vara snabb för honungen kan bidra till att köttet bränns. Efter varje stekning, koka ut stekskyn med 2 dl vatten.
Lägg köttet i en gjutjärnsgryta och häll över stekskyn. Upprepa momenten tills allt kött är färdigstekt. Häll över ytterligare 5 dl vatten så köttet nästan täcks. Skär lök och morot och lägg i grytan tillsammans med katrinplommon.
Ställ in grytan i ugnen i 90 minuter.
Sila stekskyn i en annan gryta. Koka upp och tillsätt grädde. Red med mjöl och vatten. Låt sjuda 15 minuter. Smaka av med ev mer salt och en gnutta socker. Fonden efter stekningen i ugnen är i sig väldigt smakrik så jag tillsätter sällan mer salt. Det blir en ljuvlig sås helt enkelt.
Koka brysselkålen i 5 minuter. Sila bort vattnet.
Sautera hastigt i smör och tillsätt lite salt och socker.
Servera revbenen med kokt potatis, brysselkål, syltlök och den ljuvliga såsen.
Jag använder samma recept till revbenen på julbordet.
Kommentarer
Skicka en kommentar