Varma mackor är ganska underskattat men jag känner en viss herre som ÄLSKAR detta och gärna som nattamat efter ett krogbesök. Det blir ofta att han gör 10 till sig själv men som tur är orkar han sällan äta upp alla men i stundens hetta är det ju bäst att göra många...för säkerhets skull. ;)
Dessa varma mackor tillägnar jag därför honom.
Det blev en helt ny variant som kändes lite lyxigare än vanligt och jag hittade ett himla gott bröd som jag inte testat innan. Resultatet blev kanon och för er som inte vill stå i köket en hel kväll kan detta rekommenderas.
Snabbt, gott och enkelt.
Ingredienser till 6 mackor
Tid: 20 min
1 påse vetevikare från polarbröd
100 g Serranoskinka
1 Grevéost
1/2 dl Pesto
1 påse Mozarella
1 skivad tomat
2 tsk dijonsenap
1 bruk grön Jalapeno
8 skivor god kokt skinka
1/2 kruka färsk basilika
3 stjälkar persilja
1 msk pinjenötter
1 solo vitlök
1/2 dl riven Parmesanost
1 msk olivolja
salt
Mixa allt utom olja och salt i matberedare.
Tillsätt oljan och smaka av med salt.
Vetevikare
Grevéost
Serranoskinka
Pesto
Mozarella
Vetevikare
Dijonsenap
Grevéost
Kokt skinka
skivad tomat
basilika
Macka 3
Vetevikare
Grevéost
Kokt skinka
Jalapeno
Skivad tomat
Mozarella
Grädda mackorna i 200 grader ca 10 min.
Smaklig spis!
Vilken bra idé att göra ett par olika varianter, ska jag också göra från och med nu. tack för tipset.
SvaraRaderaHej Jorma!
RaderaVisst är det, då blir det ju inte så enformigt! :)