Idag blir det biffar, typ dom jag gjorde i första utmaningen i Sveriges Mästerkock under slutkvalet i Gävle. Utmaningen var då att laga valfri rätt av fem huvudingredienser som var burktomat, lök, äpple, ägg och nötfärs. Jag bestämde mig för att göra biffar och hoppades på att vi skulle få lite schyssta kryddor och andra tillbehör. Det visade sig vara torftigt i skafferiet när tävlingen började men jag hade tur...där fanns rosépeppar som jag hoppades på. Biffarna gick hem hos juryn och tog mig vidare till nästa utmaning.
Läs mer om mitt äventyr i Sveriges Mästerkock under fliken
Sveriges Mästerkock 2012.
Läs mer om mitt äventyr i Sveriges Mästerkock under fliken
Sveriges Mästerkock 2012.
Ingredienser till 4 personer
Tid: 60 min
1000 g blandfärs
1dl grädde
2 ägg
3 gula lökar
1 solo vitlök
2 msk hackad timjan
2 msk hackad basilika
1,5 tsk svartpeppar
1,5 tsk vitpeppar
rejält med salt
socker
Mixa allt utom färsen i matberedare.
Häll över smeten i en skål och blanda ner färsen.
Rulla fina biffar och stek runtom i smör.
Efter varje stekning, koka ut skyn med 1 dl vatten och
häll över skyn i en sauteuse eller annan gryta.
häll över skyn i en sauteuse eller annan gryta.
Såsen
3 dl steksky
3 dl grädde
2 msk maderia
1 msk rosépeppar
1 tsk soja
ev lite köttbuljong
salt
en nypa socker
Koka ihop såsen och red med mjöl o, vatten.
Skär 3 stora lökar i fina strimlor och stek i smör.
Tillsätt 1 msk sirap och stek på låg värme till
löken är gyllene och mjuk.
Tillsätt 1 msk sirap och stek på låg värme till
löken är gyllene och mjuk.
Kommentarer
Skicka en kommentar