Fortsätt till huvudinnehåll

Avsmakningsmeny på Lagerlunden i Växjö...

Denna veckan har det verkligen varit bloggtorka men jag har haft fullt upp med annat så det har inte blivit tid för köksbestyr. Jag hoppas dock på lite mer tid i helgen.

I kväll har jag avnjutit en superb 4-rätters meny på Lagerlunden Bistro och Bar på Elite Stadshotell. Deras nya koncept är att servera lika stora rätter, stor som en förrätt men mindre än en huvudrätt, där alla rätter kostar lika mycket och man ska lätt ska kunna äta 3-4 rätter till en rimlig kostnad. Alla rätter har dessutom rekommenderade och utvalda viner som passar till.


För en dryg vecka sedan fick jag erbjudande om att gästspela under ett företagsevent med mat inblandat på Lagerlunden, vilket jag givetvis inte tackade nej till. Så innan den goda maten ikväll satt jag, försäljningschefen (min väninna) och kocken ner och spånade på vad vi ska hitta på den 18 juni.
Det ska bli riktigt kul!!

Här är maten vi åt ikväll och jag kan säga att allt var perfekt tillagat
och 4 rätter var precis lagom. Allt var såååå gott och även om jag älskar lamm blev ändå torskryggen och gnoccin mina favoriter. 
Till alla er som gillar god mat i trevlig miljö ska definitivt besöka 
Lagerlunden i Växjö. Ett väl värt besök!

Torskrygg med pesto, grillad sparris, 
friterad tomat & tryffelhollandaise

Örtgratinerad havskräfta med aioli & mangosalsa


Lammracks med gröna linser, blomkålspuré & vårlök


Örtkrämad gnocchi med parmesan och olivrostade grönsaker


Crema Catalana med kanel och apelsin


Tack Åse för en supertrevlig kväll med underbar mat!!
 Jag ser fram emot den 18 juni...det kan inte bli annat än bra! :)





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö