En vän fyllde jämt igår och det firades med en överraskningsfest med "girlsen". Vi började med lite SPA och bubbelbad på eftermiddagen följt av fest på kvällen. Det berättades en massa roliga minnen och det blev många härliga skratt men även lite tårar av en rörd jubilar. Jag hade lagat maten till kvällen så detta var mitt andra catering-uppdrag...o det kanske blir fler. :)
Hela veckan har jag hållt på med förberedelserna till festmaten som blev min lyxiga lasange (jubilarens favoriträtt dessutom) följt av chokladtårta med limecurdgrädde och kaffe. Därför förberedde jag fredagens middag redan i torsdags och det blev en av mammas rätter som jag vuxit upp med. En enkel men lite festligare fläskfilélåda.
Hela veckan har jag hållt på med förberedelserna till festmaten som blev min lyxiga lasange (jubilarens favoriträtt dessutom) följt av chokladtårta med limecurdgrädde och kaffe. Därför förberedde jag fredagens middag redan i torsdags och det blev en av mammas rätter som jag vuxit upp med. En enkel men lite festligare fläskfilélåda.
Ingredienser till 4 portioner
600 g fläskfilé
1 glasburk vit sparris
200 g champinjoner
200 g färska räkor
3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 dl sparrisspad
köttbuljong
salt
peppar
socker
Skär köttet i skivor, salt och peppra.
Bryn i smör runt om.
Koka ur stekskyn och spara till såsen.
Stek och svetta ur skivade champinjoner.
Dela sparrisen i 3 cm långa stavar.
Såsen
Koka upp steksky, grädde, vin och sparrisspad.
Sjud och smaka av med buljong, salt och lite socker.
Red med mjöl och vatten.
Sjud ca 15 min.
Lägg köttet i en eldfast form.
Häll över såsen och lägg i sparrisen.
Ställ in i ugnen ca 10 min i 200 grader eller tills det börjat puttra.
Innan servering, toppa med färska räkor.
Hasselbackspotatis
8-10 potatisar
olivolja
smör
salt
Skala och dela potatisen.
Snitta i skivor men inte helt igenom.
Häll olivolja i ungfast form och lägg i potatisen.
Pensla varje potatis med smält smör.
Ös med det smälta smöret några gången under tiden de är i ugnen.
Gratinera i ugn tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Salta innan servering.
Sallad
Romansallad
Cocktailtomater
Olivolja
Rivet citronskal
8-10 potatisar
olivolja
smör
salt
Skala och dela potatisen.
Snitta i skivor men inte helt igenom.
Häll olivolja i ungfast form och lägg i potatisen.
Pensla varje potatis med smält smör.
Ös med det smälta smöret några gången under tiden de är i ugnen.
Gratinera i ugn tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Salta innan servering.
Sallad
Romansallad
Cocktailtomater
Olivolja
Rivet citronskal
Servera med hasselbackspotatis och en fräsch sallad.
Kommentarer
Skicka en kommentar