Hittade fin billig sparris i butiken förra veckan och tänkte först ha den som tillbehör till ryggbiffen i fredags men den blev liggande. I stället lagade jag en underbart god paj som redan blivit en av mina nya favoritpajer.
Jag ser alltid till att ha Parmesanost i kylen och för en tid sedan köpte jag även Pecorino så jag blandade dessa två fantastiska ostar och toppade pajen med fin sparris. Pecorino är en fårost med stark smak och sälta så det blev en bra kombo med den lite mildare och yngre Parmesanosten jag hade.
Ingredienser till 1 normalstor paj
Pajdeg
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
1 ägg
Kör allt i matberedaren och kavla ut degen.
Lägg i pajform och förgrädda 10 min i 200 grader.
Fyllning
200 g Parmesan
200 g Pecorino
1 knippe färsk sparris
Äggstanning
3 ägg
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
Nymald svartpeppar
lite salt
Blanda allt till äggstanningen men var försiktig med det extra saltet
då osten i sig ger mycket sälta.
Dela sparrisen i två delar och skär bort det "träiga".
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten.
Fyll pajen med riven ost och häll över äggstanningen.
Toppa med den förvällda sparrisen.
Grädda ca 20 min i 200 grader tills pajen fått fin färg.
Låt svalna något innan servering.
Servera pajen med Parmaskinka och pinjenötter.
Smaskens!!
Kommentarer
Skicka en kommentar