Påskafton, trots att man inte kan tro det när man tittar ut, lite vitt på backen, blåsigt och ruggigt kallt. Usch...jag längtar sååå tillbaka till värmen och jag hoppas innerligt den kommer hit snart. Dagen ska jag tillbringa inne och pyssla med mat och fönsterputs. En perfekt dag för sådana sysslor. Jag ställde mig och gjorde köttbullar och Janssons när vi stigit upp kring lunch så varför inte äta det till frukost fast det är sen lunch...så fick det bli.
Gissa om det smakade gott? :)
Det blev en liten buffé med mina fyra favoriter...
Linas Janssons Frestelse
Ingredienser till 4
8 små potatisar
1 gul lök
1 liten burk ansjovis med spad
5 hyvlade smörskivor
1 dl grädde
Hacka lök, ansjovis och skär potatisen i fina stavar.
Varva lök, ansjovis och potatis i en ugnsfast form.
Häll över anjovisspadet över potatisen.
Hyvla smör och lägg överst.
Ställ in i ugnen på 200 grader i 20 min.
Häll över grädden och grädda ytterligare ca 25 min
tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
Linas köttbullar
500 g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl grädde
2 msk ströbröd
1 msk salt
1 msk socker
2 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar
Kör allt i matberedaren och rulla fina köttbullar.
Stek i smör.
Koka ur stekskyn med vatten och häll över köttbullarna.
Ägghalvor med kaviargrädde
4 Ägg
1 dl grädde
kaviar efter smak
dill
Koka äggen efter önskemål. Jag föredrar en gula som inte är helt fast samtidigt som den håller färgen och blir gul och fin.
Vispa först upp grädden och vispa sen ner kaviar och dill.
Dela äggen i halvor och garnera med en klick kaviargrädde.
Klart!!
Sillen har jag inte lagt in själv utan köpte god matjessill från Abba.
Glad Påsk!!!
Å vad gott det såg ut, blir riktigt hungrig!!! :)
SvaraRaderaKram Linnea
Ska väl inte vara 1msk salt i köttbullarna??/ Caijsa
SvaraRadera