17 Maj och det känns nästan som höst i luften...vad passar inte då bättre än en het gryta? Det var inga som helst problem att bara ligga och såsa i soffan hela dagen när det ändå var så kallt ute. I går kväll hade vi förfest innan årets sedvanliga Nöjesnyttfest och jag bjöd på lite minglebuffé som uppskattades. Det blev en kanonkul kväll och det var mycket roligt folk ute i vimlet.
I morgon är det jobb igen och på lördag drar jag till föräldrarna i Göteborg vilket ska bli mysigt. Hoppas bara vädret blir bättre!
Ingredienser till 6 portioner
900 g högrev
2 gula lökar
1 solo vitlök
2 burkar hela tomater
1/2 burk inlagd röd jalapeno
8 potatisar
3 dl rödvin
4 dl vatten
2 msk kalvfond
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
Blandad grytkrydda av något slag
salt
peppar
socker
Skär köttet i fina bitar.
Salta och peppra och bryn i smör.
Lägg över köttet i en djup gryta.
Tillsätt skivad lök och vitlök.
Tillsätt vin, vatten, buljong, tomater, jalapeno och kryddor.
Sjud på låg värme i 2 timmar.
Skär potatisen i kuber och lägg i grytan.
Koka ytterligare ca 20 min tills potatisen är mjuk.
Låt grytan svalna och dra till sig innan servering.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kommentarer
Skicka en kommentar