Jag vet inte varför det är så svårt att hitta inspiration till mat på vår och sommar? Jag känner inte för att laga en massa tung husman nu utan vill laga lite lättare mat som sallader, pajer och grillat. Problemet är att man alltid gör samma tillbehör till grilleriet men i år ska jag bannemej komma med lite nya idéer. :)
I går blev en mysig hemmakväll med öl och smörrebröd framför hockey-VM och match mellan Sverige och Ryssland. Allt började så bra men sen gick det åt helvete precis och matchen slutade 3-7. Inte bra alls!!!
Bra däremot blev min special-macka som vi åt till kvällsmat...en riktig hit kan jag säga! Smörrebröd är allt lite underskattat och framför allt en fredagkväll men det blev precis lagom.
Ingredienser till 2 personer
300 g flankstek
4 skivor färskt surdegsbröd
krispsallad
1 rödlök
200 g Shiitakesvamp
100 g Brie de Meaux
Tryffelmajonäs
2 äggulor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1,5 dl rapsolja
1 tsk vit tryffelolja av fin sort
salt
peppar
Blanda ägg, vinäger och senap.
Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vipsar.
Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt o peppar.
Köttet
Salta o peppra köttet.
Stek 2 min på varje sida utan fett i ett grilljärn eller på grillhäll.
Låt köttet vila i folie ca 15 min.
Transchera köttet i fina bitar.
Dela och skär löken i strimlor.
Stek i smör tills den är mjuk.
Skär svampen i bitar och stek i smör tills den svettats klart och fått lite färg.
Skär tunna brödskivor och smörj med lite olivolja.
Stek brödet i grilljärnet.
Tvätta salladen och lägg ett blad på varje brödskiva.
Lägg på en bit kött.
Toppa med tryffelmajonäs, Brieost, lök och svamp.
Servera mackan med en kall öl...mums!
Kommentarer
Skicka en kommentar