Fortsätt till huvudinnehåll

Wraps med ljummen laxsallad smaksatt med fänkål, vitlök och lime...

Dagen började så bra med strålande sol och jag tog en joggingtur runt sjön innan jobbet. Pigg och glad hela dagen tills det var dags för mer regn på eftermiddagen. Jaha...åter en helg med dåligt väder tänkte jag. Då blir det ingen grill ikväll heller utan jag fick tänka om. Till lunch åt jag på golfklubben som bjöd på god wienerschnitzel med persiljesmör, vinsky och stekt färskpotatis. Därför kände jag för nåt lätt till kvällen. 
Wraps funkar alltid men för ovanlighetens skull improviserade jag ihop en fräsch laxfyllning samt en variant med kyckling.
Ingredienser till 4 wraps

4 st stora tortillawraps
300 g laxfilé
1 solo vitlök
1/2 dl fänkål
smör
4 blad isbergssallad
1 rödlök
1/2 paket fetaost
olivolja
rivet limeskal
limesaft
salt 
peppar
socker

Blanda olivolja, limeskal och limesaft i en stor skål.
Salta, peppra och smaka av med lite socker.
Skär löken i tunna strimlor och låt marineras i dressingen.
Skär salladen fint.
Rör ner fetaost och salladen precis innan servering

Skär laxen i tärningar.
Hacka vitlöken fint och skär fänkålen i små fina bitar.
Fräs vitlök och fänkål i smör.
Tillsätt laxen och låt fräsa ca 5 min.
Blanda ner laxblandningen i salladen.
Fyll wrapsen med laxsalladen och servera direkt.



Kycklingwrap
Ingredienser till 4 wraps

300 g färsk kycklingfilé
1 påse Santa Maria fajita mix
1 gul lök
1/2 dl grädde
smör
Isbergssallad
2 hackade tomater
1 rödlök
hackad gurka

Skär kycklingen i små bitar.
Hacka löken.
Fräs kyckling och lök o smör.
Tillsätt fajitamixen och stek under omrörning.
Häll på grädden och låt sjuda tills den kokat in och kycklingen är klar.
Fyll wrapen med sallad, tomat, lök, gurka och kyckling.
Ha en skön helg!!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö