Fortsätt till huvudinnehåll

Tjejvecka på Mallorca...

Jaha, då kan ni nästan kalla mig reseledare oxå! Äntligen fick jag till en tjejresa med några vänner men det var mycket fixande och trixande innan allt var bokat. Jag har inte rest med tjejerkompisar sedan -97 så det var på tiden.
Jag började kolla resor i början på juli och trodde väl aldrig att jag skulle hitta så billiga flygbiljetter som jag gjorde. 500 kr T/R per skalle med Ryan Air från Växjö till Palma. Dessutom ett hotell med All inclusive för 4200 kr per person.
Bara det vi druckit på hotellet skulle säkert kostat lika mycket som resan. Det gäller att ha tur ibland!

Den 6 Augusti bar det alltså iväg med Jenny, Ellie, Åse och lilla Wilma. Hotellet som låg i Sant Augustin, 5 km från Palma, var helt ok. Rummen var fräscha och där fanns ett fint barnvänligt poolområde som Wilma uppskattade så lekledare har jag oxå varit. :)) Däremot var allmänutrymmena under all kritik...så omysiga och surriga av allt All Inclusive-stim men vad gjorde de då vi inte höll oss på hotellet dygnet runt, som många andra gjorde, utan vi åkte in till Palma och njöt av den härliga miljön i gamla stan som ligger intill den vackra medeltida Katedralen. Vi hittade massor av mysiga tapasbarer och restauranger där vi njöt av god mat och dryck. En underbar vecka med härliga havsbad, sol och värme blev avslutet på min semester. Nu väntar jobb igen men jag hoppas på en varm och vacker höst och jag ser fram emot min matlagning som drar igång på allvar igen. :))

 
 
 
 
På mysig restaurang i Palma
 
 
Tapas 1
vitlöksstekta jätteräkor
Tapas 2
Ibericoskinka och pimento
 Tapas 3
Hjärtmusslor i örtig tomatsås
Efterlängtad Entrecote
Cala Mayor Beach 
 
 
 
Ett besök på anrika Abaco är ett måste. Det var precis
som att kliva in i medeltiden.
 Underbar miljö och stämning

 Här drack vi en god drink och njöt av klassisk musik
Lek och bad med Wilma
 
Klart man ska bada med solglasögon ;)
Underbar restaurang i gamla stan, mitt emot Abaco.
Kan varmt rekommenderas!! 
Wilma fick en smarrig Mohito Virgin...
Tapas
Smörstekt hummer med parmesankräm
Magiskt gott!!
 Wilmas pasta med grillad oxfilé
Tapas
Grillad känguru med morotscréme och gräddig balsamvinäger och sojasås.
Magiskt gott igen!!
Ugnsbakad Chévre med tomatsylt och tapenade
 Magiskt gott igen!!
 Havsaborre med sauterad spenat och krämig parmesansås
Magisk - m a o ALLT var magiskt gott
En trött Wilma somnade till slut. 
Detta var sista kvällen med gänget och vilken avslutning det blev.
Palma, we´ll be back!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö