Veckorna totalt flyger iväg, jag förstår ingenting...ska det gå så här fort?
Vädret har varit helt underbart, dock väldigt kalla mornar med frost på rutan men solen har strålat hela dagarna. Idag sitter jag dock i soffan och tittar ut på det gråa trista vädret och det bara öser ner regn. Men mycket har hunnits med i veckan, allt från fystest på Telekonsult Arena till att färga håret och en massa mat där i mellan förstås.
Jag fick ett nytt cateringuppdrag till kvällens inflyttningsfest jag ska på och givetvis ställer jag upp. Det är en ära att få hjälpa sina vänner med maten. Det blev en beställning av pestopajer, den har blivit lite av en favorit, och minibiffar i tomatsås till 25 personer. Båda rätterna hade jag själv på min senaste tjejfest och de funkar alltid på buffén. I går kväll bjöd vi hem ett par vänner helt spontant och bjöd på god mat och dryck. En kväll full med skratt, prat och brainstorming inför framtiden.
Ingredienser till ca 30 minibiffar
Tid: ca 60 min
500 g blandfärs
1 gul lök
1 solo vitlök
1 dl grädde
1 ägg
färsk basilika
färsk timjan
salt
peppar
socker
Kör allt i matberedaren och gör små fina biffar.
Stek runt om i smör.
Lägg biffarna i en gryta och gör tomatsåsen.
Tomatsås
1 burk krossade tomater av fin kvalitet
1 solo vitlök
1 gul lök
1 dl rött vin
1/2 dl balsamvinäger
färsk basilika
salt
peppar
smör
1/2 msk olivolja
Hacka lök och vitlök och fräs i smör utan att få färg.
Häll på vinet och reducera till hälften.
Tillsätt tomater, vinäger och rejält med hackad basilika.
Låt sjuda ca 20 min.
Smaka av med salt och peppar.
Ringla till sist ner lite olivolja.
Häll såsen över biffarna och låt allt sjuda ca 10 min.
Godast att göra dagen innan de ska serveras för att få fram smakerna.
Recept på pestopajen finns under etiketten Paj
Fredagens meny
*
Aptitretare
Pinchos med avokadoröra och tomatröra
*
Varmrätt
Whiskyflamberad Pepparbiff med grönpepparsås, bakad potatis
och sauterade harricot verts
*
Dessert
Min favoritglass
"Gammaldags vanilj" från Alvestaglass med chokladsås
Tack Danne för bästa glassen!
Varför göra egen glass när det finns Alvestaglass.
För er som inte smakat den, GÖR DET!!!
Kommentarer
Skicka en kommentar