Åhh va glad man blir när det blir som man tänkt sig. :-) Varje torsdag har mitt jobb, Telekonsult Syd AB, nätverkande sopplunch. Det innebär att du som företagare kan komma och nätverka i vår företagsbutik samtidigt som vi bjuder på god soppa. Denna veckan fick jag uppdraget att laga soppan och jag har precis blivit klar med 20 liter soppa. 4 kg svamp, 3 kg lök, en massa vin och grädde, sen en massa kärlek på det, blev till en kanongod svampsoppa och jag hoppas alla gäster som kommer i morgon tycker likadant. :-) Receptet har jag satt ihop själv av de smaker som jag älskar och som gifter sig med varandra men ni där hemma kanske inte vill laga 20 liter till motsvarande 60 portioner så här kommer recept till en humanare mängd. :-)
Ingredienser till 4 portioner
- 100 g portabellosvamp
- 250 g champinjoner
- 1 gul lök
- 1/2 solo vitlök
- 1 msk hackad timjan
- 2 dl vitt vin
- 2 msk konc kalvfond
- 4 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1/2 dl riven västerbottenost
- salt
- ev. socker
Hacka svamp och lök. Svetta först ur svampen i en stekpanna och häll över i en djup kastrull. Fräs därefter löken i smör utan att få färg och hälls sedan över i kastrullen. Tillsätt hackad timjan och tillsätt vinet. Låt koka in till hälften. Tillsätt buljong, vatten och grädde. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter. Smaka av med salt och ev lite socker. Vänd ner osten innan servering och låt smälta ner i soppan. Garnera med färsk timjan. Servera med en ostgratinerad toast.
Jag har lagat den igår. Den var jätte god. Tack för receptet!
SvaraRadera