Denna veckan är full av aktivitet och det började redan i måndags då jag hade mitt 3:e matevent på Lagerlunden i Växjö. :-) Det var företaget Scapa Inter som fick sätta klorna i en klassisk tre-rätters meny som jag komponerat. En av deltagarna var utbildad kock så honom satte jag på den svåraste uppgiften...att slå en bearnaise och den blev perfekt trots att han inte lagat mycket mat sedan -91. Ett glatt säljgäng höll igång i köket i drygt 2 timmar innan det var dags att sätta sig till bords och avnjuta maten. Ett stort tack till Scapa Inter som gav mig förtroende till uppdraget och tack till min vän Åse på Elite Hotel och Lagerlunden Bistro för att vi fick tillgång till ert härliga restaurangkök ännu en gång. :-)
Mer matevent väntar i veckan för på torsdag är det jag som är sopp-kock på Telekonsults Nätverkande Sopplunch så i morgon ska jag laga en krämig svampsoppa till 60 personer...det ni! Mer om detta kommer inom kort...God kväll :-)
Menyn
Snittar - Crostini med gorgonzola och tomatmarmelad samt smördegsruta med tapenade och timjan
Fransk Löksoppa med ostgratinerad toast
Grillad entrécote med bearnaise och ugnstekta rotfrukter
Äppelsmulpaj med vanlijsås
Vitt vin Chablis, Rött vin Zinfandel
Kanon trevligt. Stort tack.
SvaraRaderaJohan
Kan bara hålla med dig Johan och nu var superduktiga i köket! :-)
RaderaMvh Lina