Det blev faktiskt ett litet inlägg till innan midsommar för idag har vi haft den sista nätverkande sopplunchen på jobbet. :-) I stället för soppa som hade varit på tok för varmt att äta i dag när det var 30 grader varmt ute, lagade jag en fräsch och matig kycklingsallad som var uppskattad. :-) Det var svårt att uppskatta hur många som skulle komma idag med tanke på att många jobbar halvdag innan midsommar men vi hade ungefär 25 ätande gäster idag så jag är nöjd. Men nöjdast var nog killarna på jobbet som fick äta lite sallad på eftermiddagen eller ha med sig i lådan hem. :-)
Ingredienser till 6 portioner
- 700 g kycklinginnerfilé
- 3 dl Zeta Strozzapreti pasta (skruvpasta)
- 1 mango
- 1 äpple
- 1/2 knippe sparris
- 100 g ruccolasallad
- 100 g manché sallad
- 100 g krispsallad
- 1 stor rödlök
- 1 pkt Zeta Fetaost
- 1/2 dl fin olivolja (Togora Extra Virgin rekommenderas)
- 1 lime (zest och saft)
- 1 citron (zest och salt)
- salt
- lite socker
- peppar
- en god örtkrydda för kyckligen
Skär rödlöken i tunna skivor. Marinera löken i olivolja tillsammans med zest och saft från lime och citron. Smaka av med salt, socker och peppar. Låt marineras minst 1 timma. Tillsätt sedan skivat äpple och mango i bitar. Krydda kycklingen med örtkrydda. Bryn runt om i olivolja. Lägg kycklingen i en annan stekpanna med lock och stek klar under locket. Kycklingen bräseras av ångan som bildas under locket vilket gör att den blir saftig och god. Koka pastan al dente och häll av vattnet. Skölj salladen. Skär sparrisen i bitar och förväll 5 min i kokande vatten . Spola av med kallt vatten och låt vattnet rinna av. Blanda ihop allt och toppa med smulad fetaost. Servera med färsk baguette eller ett annat gott bröd. Bon apetit! :-)
Glad Midsommar! :-)
Kommentarer
Skicka en kommentar