Igår kom min kära föräldrar hem för att stanna över helgen och det var en helt underbar kväll som vi avnjöt ute på altanen ända till midnatt med lite go musik i bakgrunden. Alltid lika mysigt när de kommer hem. <3 I stället för gasol åkte den lille kolgrillen fram och jag bjöd på en enkel grilltallrik med marinerad fläskkarré, sallad med grillad sparris och harricot verts i min citrondressing samt ugnsstekt färsk potatis med olivolja och salt. Innan maten bjöd jag på en liten aptitretare, baconinlindad grillad halloumi :-)
Ingredienser till 4 portioner
Ingredienser till 4 portioner
- 1 kg fläskkarré i skivor
- Grillmarinad
- 1 dl rapsolja
- 1/2 dl gourmet ketchup
- 1 msk japansk soya
- grillkrydda ((jag använde favoriten från Hog´s Breath Key West)
- vitlökskrydda
- salt
- Primörsallad
- 70 g ruccolasallad
- 100 g krispsallad
- 1 knippe sparris
- 100 g harricot verts
- 1 liten rödlök
- 1 knippe salladslök
- 2 msk olivolja (Kan rekommendera Togora Olivolja, vilken är min favorit)
- 1 citron (rivet skal och saft)
- 1 lime (rivet skal och saft)
- salt
- peppar
- socker
- Vitlökssmör
- 50 g smör
- 1 solo vitlök
- persilja
- salt
Potatisen Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skrubba potatisen och lägg på en plåt. Häll över olivolja och stek i ugnen tills de är genomstekta. Salta innan servering. Blanda allt till marinaden och häll över köttet och låt marineras medan du förbereder salladen. Salladen Blanda olivolja, rivet citrusskal, citrus saft, tunt skivad rödlök och salladslök. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt stå minst 30 minuter tills löken blivit mjuk. Blanda allt till vitlökssmöret och ställ in i kylen. Skölj salladen. Grilla sparris och harricot verts i ca 10 minuter tills de mjuknat men ändå har bra tuggmotstånd. Vänd ner sallad och ljumma primörer i salladsmarinaden precis innan servering. Köttet Grilla tills det är genomsekt. Vänd ofta för att behålla köttsaften.
Kommentarer
Skicka en kommentar