Fortsätt till huvudinnehåll

Grillad Fläskytterfilé med Ugnsstekta Färskpotatis, Fräsch Äppelsallad och Tzatzikisås...

Igår blev det åter igen en familjekväll med min mans far och hans fru som var hemma på besök. :-) Vi grillade och drack svalkande gott Rosévin som passade bra till maten innan det blev dags att se Fotbolls EM mellan Sverige - Italien. Tråkig match i första halvlek men sen vände det och Sverige dominerade och vann till slut med 3-1. Bra jobbat! :-) En mycket trevlig kväll på alla sätt och vis. :-)

Ingredienser till 4 personer
  • 1 kg fläskytterfilé
  • Marinad/Glace
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 dl Gourmet Ketchup (denna ger lite extra sötma så jag skippar honungen)
  • 2 msk Heinz Chilisås
  • Grillkrydda av något slag
  • Salt efter smak
  • Honung för den som vill ha extra sötma
  • Tillbehör 
  • 1 kg små färkpotatis
  • olivolja
  • salt
  • Äppelsallad
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime (skal och saft)
  • salt
  • lite socker
  • peppar
  • 200 g blandsallad
  • Kall sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk Tzatziki krydda
Kall sås Blanda creme fraiche och tzatziki kryddan och låt stå i kylen 30 minuter. Potatisen Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Skrubba potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivolja och stek i ugn ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Salta med flingsalt innan servering. Vi grillade potatisen lite innan servering men det är inget måste. Salladen Blanda olivolja, limesaft, limeskal och smaka av med kryddor. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg i marinaden. Låt marineras minst 30 minuter. Skiva äpplet och häll i och låt dra till sig marinaden en stund. Skölj och slunga salladen. Vänd ner salladen precis innan servering.Köttet Vispa ihop marinaden och pensla på köttet. Grilla köttet tills det är genomstekt och saftigt. Vänd ofta för att behålla köttsaften. Pensla på mer glace precis innan servering.

Nu fortsätter nästa förberedelser inför vår Tapas-afton med Alicante-gänget på lördag :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö