Det var länge sedan vi åt en helt vanlig köttfärssås och söndagen var en sådan dag då jag inte hade ork att stå i köket så det passade bra med tanke på att det är lättlagat. :-) Jag hade lite god buljong över från fredagens tryckkok som jag använde i såsen, vilket förhöjde smaken avsevärt. Har ni ingen egen buljong så funkar givetvis tärning eller koncentrerad fond oxå bra. :-)
Ingredienser till 4 portioner
Ingredienser till 4 portioner
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 solo vitlök
- 1 näve hackad basilika
- 1 burk cocktailtomater i tomatsås
- Köttbuljong efter smak
- 1 dl Heinz chilisås
- 1,5 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- lite socker
- smör
- Tillbehör
- Spagetti
- Parmesanost
- Knäckebröd
- smör
- Ketchup
Hacka lök, vitlök och basilika. Fräs i smör tills löken blivit blank. Tillsätt färsen och fräs tills den är genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt resten och låt sjuda 20 minuter. Släng i en klick smör för att runda av såsen. Smaka av med ev salt och lite socker. Låt svalna medan du kokar pastan. Servera med riven parmesanost.
Kommentarer
Skicka en kommentar