Fortsätt till huvudinnehåll

Pastasallad med Bearnaise-dressing och Grillad Kyckling...


Jag har nog aldrig varit så nyttig som denna veckan då jag bara ätit sallader, både till lunch och kvällsmat. :-) Precis som pajer kan man mixa i all oändlighet så varför köra på det traditionella hela tiden? Min sallads-tema-vecka fortsätter alltså. :-) Igår komponerade jag ihop en ny pastasallad och till den stekte jag färsk kycklinglårfilé. Jag tycker den delen på kycklingen är godare än filén eftersom den inte blir så torr. Jag kryddade den med en god kryddblandning jag hade innan jag stekte den hastigt i ett hett grilljärn så den fick en fin grillyta. Därefter efterstekte jag den under lock så den blev helt genomstekt men utan att bli torr. Skyn deglaserade jag ur pannan vilken gav en underbar skysås och i den fick kycklingen vila medan jag fortsatte med resten. Salladen blandade jag med en senapsdressing som påminner lite om en bearnaise vilket gjorde att salladen blev krämig och himmelsk gott. :-)Beasallad4-1Ingredienser till 4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 stort huvud romansallad
  • 2 dl Zeta Strozzapreti pasta
  • 1 salladslök med stjälk
  • 1 pkt bacon
  • Stark ost i kuber
  • Bea-dressing
  • 1 msk creme fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 tsk Alpnaering vitlökskrydda
  • färsk eller torkad dragon
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • lite socker
Koka pastan. Dela lårfiléerna och krydda dem. Stek dem i ett grilljärn med olivolja. När du fått en fin grillyta, sänk värmen, lägg på ett lock och efterstek några minuter tills de är genomstekta. Det går ganska fort för bitarna är inte så tjocka. Lägg kycklingen i folie. Deglasera pannan med 1 dl vatten och häll skyn över kycklingen och låt den vila medan du gör dressingen. Blanda creme fraiche, senap, vitlökskrydda och dragon. Häll i oljan i en fin stråle samtidigt som du vispar så dressingen får en krämig konsistens. Smaka av med salt och lite socker. Skär bacon fint och knaper stek i en panna. Skölj grönsakerna och strimla sallad och lök fint. Skär osten i små kuber. Blanda salladen med ost och bacon. Häll i dressingen och blanda väl. Servera med kycklingen och rostad Ciabatta. Njut! :-)
Beasallad1-1Beasallad3-1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö