Fortsätt till huvudinnehåll

Panko-friterad Schnitzel med stekt potatis och Bearnaisesås...

Nu har det varit ett alltför långt blogguppehåll men är nu tillbaka med ny energi efter en tre veckor lång och härlig semester i USA. :-) Denna veckan har varit full av aktivitet så jag har knappt hunnit laga mat sedan vi kom hem i söndags samt att jag varit rejält jetlaggad. Idag, Långfredagen, var en underbar dag och jag kunde sitta ute på altanen i bara bikini. Min solhörna är helt underbar. :-) Även om det är kallt i luften med lite blåst så är det alltid lä på altanen. Idag blev det schnitzel med en hemslungad bearnaisesås till middag. Schnitzlarna gör jag på benfria fläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering. Underbart gott!
Pankoschnitzel1-1
Ingredienser till 4 portioner
  • 4 st benfri fläskkotlett
  • Panering
  • mjöl
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • panko-ströbröd
  • Rapsolja till fritering
Banka ut kotletterna till tunna schnitzlar. Vänd dem i mjöl. Vispa ihop ägg med salt och peppar. Vänd ner de mjölade schnitzlarna i ägget och vänd dem till sist i panko-ströbröd. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fritera schnitzlarna tills de fått en jämn och fin färg runt om. Servera med stekt potatis och hemslungad Bearnaisesås.
Kallslagen Bearnaisesås till 4 portioner
  • 4 äggulor
  • 250 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl vit balsamvinäger
  • 1 hackad scharlottenlök
  • 3 stjälkar färsk dragon
  • 3 stjälkar persilja
  • vitpepparkorn
  • torkad dragon
  • salt
Separera 4 äggulor. Smällt smöret. Reducera vatten, vinäger med lök, färsk dragon och persilja till hälften. Sila reduceringen. Låt smör och reducering svalna till fingervarmt (37 grader). Vispa äggen med reduceringen tills det tjocknar. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning till du fått en krämig sås. Smaka av med salt och torkad dragon.
Pankoschnitzel3-1
Pankoschnitzel2-1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Linas Gratinerade Räkmacka...

Jag är ju ingen direkt svamp-plockar-människa utan köper hellre svamp men idag blev jag nästan förbannad när jag skulle handla kantareller. Trots att det verkar finnas så gott om svamp i skogen så finns det knappt några i butikerna. Dessutom är de svindyra. Jag höll i ett paket på 150 g idag, knappt rensade dessutom och den lilla sketna asken kostade 50 spänn. Jag la ner dom i korgen och gick till kassan med vände igen. Nähä!! Inte en chans att jag ger 50 spänn för den lilla asken!! Jag brukar inte vara snål när jag handlar men ska man betala så mycket ska det för sjutton vara fina kantareller, vilket det inte var så jag köpte räkor i stället. I min frustration ringde jag min vän Jenny när jag kom hem så vi bestämde att vi ska ut och plocka svamp i helgen, om vi nu hittar några förstås??  Med andra ord blev det inga kantarellmackor ikväll utan det blev varma  mackor med räkstuvning i stället. Ingredienser till 2 personer 2 skivor gott rostbröd 2 ägg 200 g färsk

Sjömansbiff a la Mannerström...

Snön har lagt sig i lilla Växjö och vi har krypit ner under filten i soffan och plöjt igenom en massa bra filmer... bl a Australia. Denna underbara film med Hugh Jackman, som för övrigt är så j*a snygg så man döööör och Nicole Kidman som är en av mina favorit-skådespelerskor. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser den så gråter jag alltid floder. Mellan filmerna stack jag och handlade till kvällens middag. Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström.  Jag hittade riktigt fin, mörad ryggbiff med kappa i affären. Ojojoj, det doftade underbart av grytan som stod och puttrade i ugnen i en och en halv timma och den smakade lika underbart. Det är inte ofta som jag följer recept slaviskt men detta är den enda bok som jag går punkt och pricka efter receptet och det blir ALLTID perfekt. Konstigt eller?  Nej, förmodligen inte... det är ju  Leif Mannerström vi talar om här :) Ingredienser till 6 personer Tid: 2 timmar 800 g ryggbif

Linas Baconinlindade köttfärslimpa i lergryta...

Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. Hade inte en tanke på att det numera är vintertid. Usch och fy men tack och lov är det ingen snö ännu. Helgen har gått fort och det har hänt en massa kul så söndagen blev en riktigt skön slappdag med en massa bra filmer och god husmanskost. Ingredienser till 4 portioner Blötlägg lergrytan i 20 minuter.  Sätt ugnen på 200 grader. 600 g blandfärs 1 gul lök 100 g champinjoner 1 stor vitlöksklyfta 1 dl grädde 1 msk salt 1 msk socker 1 tsk tsk svartpeppar 1 tsk vitpeppar 1 msk ströbröd 1 pkt bacon GARNERING 8 katrinplommon 1gul lök 1 morot Mixa allt utom färsen i matberedaren tills det blir en jämn smet. Rör ner färsen och forma till en fin limpa. Linda in limpan i bacon och garnera med katrinplommon, morot och lök. Sätt på locken och ställ in i ugnen i 1,5 timma. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ in lergrytan i ugnen utan lock i ytterligare 15 min fö