Jag vill verkligen slå ett slag för Cosori Airfryer! Vi köpte vår airfryer tidigare i år och så mycket som jag använt den trodde jag aldrig jag skulle göra. Fördelen med den modellen vi köpte är att den har dubbla element och fungerar alltså som en varmluftsugn fast i litet format. Den har utsetts till marknades bästa airfryer och jag kan bara hålla med.
Snabbt och enkelt
Det fina är att allt går så snabbt att tillaga i den och man behöver inte vänta med att den ska värmas upp, som en vanlig ugn behöver göra. Senaste bakade jag minipajer i den. Det går på 25 minuter och pajerna blir fint frasiga och helt perfekta. Visst, jag kan inte göra fler än 4 på en gång men det känns ändå mycket smidigare än att göra dom i ugnen. Plus att dom gräddas mycket jämnare i airfryern.
Recept
- Pajdeg
- 1,5 dl vetemjöl
- 50 g smör
- 1/2 ägg
- Fyllning
- smakrika cocktailtomater
- färsk basilika
- riven mozzarella
- riven lagrad ost
- Äggstanning
- 1 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 ägg
- salt o peppar
- Mixa allt till degen enklast i en matberedare men arbeta den inte för hårt.
- Kavla ut degen och gör rundlar med 15cm i diameter.
- Lägg degen i en porslinsform (typ creme brulee form) eller en engångsform.
- Förgrädda degen i 5 min på 200 grader (välj bakprogrammet)
- Fyll pajskalet med mozzarella, tomat i skivor, hackad basilika och toppa med lagrad ost.
- Häll över äggstanningen och grädda klart dem 20 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Skicka en kommentar