Julförberedelserna är igång, dom små som är vill säga.
Julen firar vi hos min familj utanför Göteborg så idag har jag gjort mitt lilla bidrag till julbordet. Jag insisterade på att få göra mer men då mamma och pappa gärna lagar mat och har gott om tid, behövde jag inte göra mer och det är jag ju tacksam för. Denna veckan blir rätt så körig ändå. Tack mamma! :)
Jag riktigt längtar till vårt julbord som alltid är så välsmakande.
Till skillnad mot julborden man äter ute då sillbordet är min favorit, är mina favoriter där hemma det varma såsom revben, Janssons, mammas köttbullar, grönkålen, brunkålen och givetvis sillen och skinkan.
Mmmmmmm.....
Västerbottenostsill
Ingredienser
2 burkar minutsill (á 420 g)
150 g västerbottenost
2 dl créme fraiche
2 msk dijonsenap
2 msk sötstark senap
1 dl majonäs
1 tsk Alpnaering vitlökskrydda
alt. 1 pressad vitlök
Lite cayennepeppar
salt o peppar efter smak
Blanda allt...
Skär sillen i fina bitar...
Häll i riven ost och sill i blandningen
Låt står 3 dagar innan servering.
Hovmästarsås med sting
Ingredienser
2 msk dijonsenap
2 msk vanlig senap
1 msk skånsk grov senap
3 msk vit balsamvinäger
2 msk HP-sås
1/2 tsk salt
2 msk socker
2,5 dl matolja
1 dl hackad dill
Blanda allt utom oljan tills sockrets lösts upp.
Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
När såsen är krämig och fin, tillsätt dillen. Förvara i en burk i kylen.
Servera Hovmästarsåsen till en god bit gravad lax
God Jul allihopa!!
oj,,va gott! God Jul o Gott nytt! Kram Camilla
SvaraRaderaTack det samma till dig Camilla! :)
SvaraRadera