Idag blev det långkok, vilket jag älskar att göra. Hade inga ärenden efter jobbet så jag var hemma tidigt och kunde ställa mig i köket direkt. Det blev ett 2 timmars kok och resultatet blev en härlig köttgryta som blir min lunch i morgon.
900 g högrev
300g rökt sidfläsk
250g champinjoner
2 solo vitlökar
1 lagerblad
1 piripiri, då blir det sting
(ta 2 piripiri om du vill ha ett j*a sting)
1 gul lök
1 morot
5 dl rödvin
5 dl vatten
2 msk koncentrerad oxbuljong
3 msk tomatpuré
1/2 burk syltlök
150g sockerärtor
2 röda paprikor
10 små charlottenlökar
50g 70 % mörk choklad
1 msk hackad timjan
salt
peppar
socker
Skär köttet i fina bitar.
Salta o peppra och bryn i smör.
Salta o peppra och bryn i smör.
Lägg över i en djup gryta och koka ur stekskyn med lite vatten.
Tillsätt vin, vatten, buljong, lagerblad, tomatpuré,
morot, piripiri, vitlök och gul lök.
morot, piripiri, vitlök och gul lök.
Sjud på låg värme i 60 minuter.
Smaka av med salt och ev socker.
Smaka av med salt och ev socker.
Plocka ut moroten och löken som kokat sönder.
Stek sidfläsk och champinjoner och häll i grytan.
Stek sidfläsk och champinjoner och häll i grytan.
Låt sjuda ytterligare 20 minuter.
Skär under tiden paprika och tillsätt tillsammans med ärtskidor, syltlök och charlottenlök. Sjud 20 min till. Red med lite mjöl och vatten.
Smaka av med salt och lite hackad timjan.
Låt stå och dra sig över natten.
Servera med ris och en god sallad.
Det var väldigt gott!
SvaraRaderaTack! :)
Raderanär ska man lägga i chockladen?
SvaraRaderaHej anonym! Oj, har jag glömt skriva det, förlåt! :-) Tillsätt den i slutet tillsammans med paprika och ärtor och syltlöken. Mvh Lina
SvaraRaderaHej anonym! Oj, har jag glömt skriva det, förlåt! :-) Tillsätt den i slutet tillsammans med paprika och ärtor och syltlöken. Mvh Lina
SvaraRadera