Efter jobbet snodde jag ihop en plåt och det smakade verkligen gott med en hembakt knäckemacka efter ett hårt tennispass på kvällen.
Ingredienser till en plåt
1,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl majsmjöl
0,5 dl rapsolja
2 dl kokhett vatten
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 160 grader. Blanda frön, mjöl och salt.
Tillsätt olja och vatten och arbeta ihop degen.
Lägg degen mellan 2 bakplåtspapper och
kavla ut över hela plåten så den blir tunn och fin.
Grädda ca 60 min tills knäcket blivit gyllenbrunt.
Låt svalna innan du bryter knäcket i fina bitar.
Låt svalna innan du bryter knäcket i fina bitar.
Lika gott med endast smör, en skiva ost, en bit St Agur eller
bara att äta naturellt.
Det här kommer jag baka ofta!! :)
ser riktigt gott ut, får ta och testa det en dag! :)
SvaraRaderaMmmmmmmmmmmmums, det här knäckebrödet har jag också bakat, jag slängde i pumpakärnor också, o en gång tog jag kummin i som jag är förtjust i. Jag älskar att ha fikonmarmeladen på som du har rekommenderat mig:0))) kram stin
SvaraRaderaJa, riktigt gott och enkelt att göra. :)
SvaraRaderaDå ska jag testa din variant oxå Stin! Tack för tipset!
Kram
Provade precis receptet. Smakade riktigt gott. Penslade på lite honungsvatten innan jag tog ut det ur ugnen vilket var mkt lyckat. Tack för tipset...
SvaraRaderaStiligt! Har bara bakat eget knäcke en gång och det blev lite för hårt och knalligt. Kanske dags för ett nytt försök? Tack för tipset!
SvaraRaderaRamlade in på din blogg via ett Tvitter-inlägg av Per Morberg! Vilken fin blogg du har. Man blir jättehungrig när man ser dina härliga bilder. Tog genast tag i ett recept och gjorde det här knäckebrödet, supergott!
SvaraRaderaHa det så bra och så kanske vi ses på Sweden Rock igen =))
//Lena House of BCR